Webdesign FAQ

Een nieuwe website is een belangrijke stap voor jouw bedrijf. Je zit ongetwijfeld met duizend en één vragen. Op deze pagina doen we ons best om antwoord te geven op de meest gestelde vragen m.b.t. onze manier van werken, de kostprijs van een website en meer.

Elk project is anders, net als ieder bedrijf zijn eigen online ambities heeft. Daarom is het moeilijk om een ‘vaste prijs’ op een website te plakken. Gemiddeld ligt de prijs van een website van ExpertWeb tussen de €1.500 en €5.000. Dit kan meer, maar ook minder zijn afhankelijk van jouw eisen. 

De gemiddelde oplevertijd ligt tussen de 5 en 8 weken. Dit kan sneller zijn voor kleinere projecten of langer voor meer complexe websites. Op voorhand wordt altijd een tijdsindicatie gegeven. 

Eens een website live staat moet deze geregeld geüpdatet worden om optimaal te functioneren.  Regelmatige back-ups zijn ook aan de orde, zodat er zelfs in het ergste geval helemaal geen reden tot paniek is. ExpertWeb kan dit onderhoud volledig uit handen nemen. Dit tegen een klein vooraf besproken maandelijks bedrag. Wil je dit liever zelf doen, maar heb je geen idee hoe er aan te beginnen? Ook dan begeleiden we je graag met een optionele WordPress crashcourse.

Het liefst van al werken we samen met klanten die erg betrokken willen zijn bij het proces. Dit begint met een uitgebreide vragenlijst over jouw bedrijf en haar online ambities. In de loop van het proces zal ook regelmatig feedback worden gevraagd. Zo komen we samen tot een perfect eindresultaat! 

Dit laten we volledig aan jou over. Dit kan gaan van een éénmalige betaling aan de start van het project, een betaling gespreid over een aantal maanden of een betaling in 3 termijnen. (33% aan de start, 33% na goedkeuring eerste design en het overige bedrag na de oplevering van de website). Alles is bespreekbaar.

Een website op maat is een belangrijke investering. Vooral voor beginnende zelfstandigen en start-ups kan het soms moeilijk zijn om hier het nodige budget voor vrij te maken. Daarom bieden wij ook een website ‘budgetpakket’ aan. 

ExpertWeb gebruikt uitsluitend WordPress voor het bouwen van een website. WordPress is flexibel, biedt vele opties voor custom webdesign en is enorm gebruiksvriendelijk. Net daarom is het één van de populairste Content Management Systemen op het web!

Uiteraard! Anno 2020 surft het meerendeel van de bevolking namelijk via mobiel. Een mobielvriendelijke website zou net daarom voor elke web designer of web agency een standaard moeten zijn.

Jij bent natuurlijk de expert in je eigen vakgebied, daarom kan het altijd handig zijn om ons de grote lijnen te bezorgen. Zie je dit helemaal niet zitten? Ook in dit geval kunnen wij alles volledig uit handen nemen en zal er worden samengewerkt met een copywriter die unieke en effectieve (lees: geoptimaliseerd voor zoekmachines) content schrijft. 

Responsive webdesign is een techniek voor het bouwen van een website op een manier zodat deze zich aanpast naar de layout van elk apparaat. Zo krijg je een website die er mooi uitziet op zowel een desktop en een laptop, maar ook op een tablet en smartphone. Good to know: Onze websites zijn altijd responsive!

Wil je een volledig nieuw design, dan ja!
Wil je een bestaande website verder laten afwerken of uitbreiden? Dat maakt het moeilijker. Neem gerust contact op om te bespreken wat al dan niet mogelijk is.

“Wij verkopen geen websites, wij maken websites die verkopen"

Ik wil een website laten maken, wat nu?

Een website laten maken via ExpertWeb? Hoe gaat dat in zijn werk? 

1. Reach out!

Bij een volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek leer ik graag meer over jouw bedrijf.  Ik kom hiervoor graag tot bij jou. Verkies je liever een telefonisch of Skype gesprek? Dat kan natuurlijk ook! 

Op basis van dit gesprek wordt vervolgens een offerte gemaakt op maat van jou online ambities. 

2. Onderzoek

Een online marktonderzoek zou de basis moeten zijn van iedere website. Ik onderzoek opportuniteiten in de markt, kijk naar de aanpak van de concurrentie en bepaal zo het beste traject voor jouw project! (Mooi toch?)

Verder gaan we samen ook op zoek naar de perfecte huisstijl voor jouw bedrijf. 

3. Voorstellen eerste design

Zodra we zicht krijgen op een huisstijl en een idee hebben welk design het best aansluit bij jouw diensten kan het echte werk beginnen. 

Een eerste design van de ‘Home pagina’ wordt voorgesteld en verder gefinaliseerd op basis van jouw feedback.

4. Web development

Overige pagina’s worden aangemaakt en aangepast aan het goedgekeurde design. Je kan dit proces op de voet volgen en ons gaandeweg steeds voorzien van eigen input en feedback.

5. Le moment suprême

Design, check! Content op de website, check! Responsiveness getest op alle apparaten? Check!

Klaar om live te gaan en de website voor te stellen aan het grote publiek? Check, check, check!!

6. Begeleiding en beheer

Ook wanneer de website live staat kan je rekenen op begeleiding en support. Indien gewenst verzorgen wij ook het nodige onderhoud en overige beheer van jouw website.